Nova versió d’aquesta tarta tan lleugera segons recepta El Comidista.

Ingredients

Per la base

  • 4 clares d’ou (uns 120 grs)
  • 120 grs de sucre glass o menys
  • 1 culleradeta de tè de vinagre
  • 1 culleradeta de te de Maizena
  • Polsim de sal

Per la cobertura

  • 1 llauna de llet de coco prèviament refrigerada
  • 1 cullerada d’agave o mel
  • 1 paquet de maduixes congelades (uns 300 grs)

  1. Encendre el forn a 140 graus i prepara la safata del forn amb un paper amb un cercle marcat amb llapis(pel dors!)
  2. Posar a batre les clares amb el polsim de sal a la batedora kmix fins que es vegin marcades les varilles clarament.
  3. Afegir el sucre tamissat en dues o tres vegades sense deixar de batre. Deixar durant dos o tres minuts fins que quedi ferm.
  4. mentrestant, barrejar el vinagre amb la maizena i afegir al bol. Integrar i parar la batedora.
  5. Abocar la barreja damunt de paper seguint la forma del cercle. Allisar amb l’espàtula tot rebaixant una mica més el centra que les vores.
  6. Al forn durant 50-60 mins. Passat el temps, apagar el forn deixant la tarta a dins fins que sigui completament freda (una altra hora aprox). Quedarà forta per fora, d’un color avellana clar, i un cop freda baixa lleugerament. Atenció que es trenca, jo no he tret el paper de la base.
Base tarta Pavlova

  1. Posar un bol i les varilles del batedor manual al congelador perquè sigui tot ben fred.
  2. Obrir la llauna de llet de coco i posar la part sòlida al bol refredat i reservar.
  3. Posar la part líquida en un cassó amb les maduixes congelades i la mel i coure a foc mig- baix fins que el líquid espessi i les maduixes es comencen a trencar. Quedarà gairebé com un coulis, quant més sucre (o mel), més espès.Treure del foc i deixar refredar.
  4. Muntar la nata de coco amb el batedor de mà fins que agafi consistència de nata. Extendre damunt la base de la tarta.
  5. Abocar el coulis per damunt i el que sobri en una salsera perquè cadascú afegeixi maduixes al seu gust.