Nova versió d’aquesta tarta tan lleugera segons recepta El Comidista.
Ingredients
Per la base
- 4 clares d’ou (uns 120 grs)
- 120 grs de sucre glass o menys
- 1 culleradeta de tè de vinagre
- 1 culleradeta de te de Maizena
- Polsim de sal
Per la cobertura
- 1 llauna de llet de coco prèviament refrigerada
- 1 cullerada d’agave o mel
- 1 paquet de maduixes congelades (uns 300 grs)
- Encendre el forn a 140 graus i prepara la safata del forn amb un paper amb un cercle marcat amb llapis(pel dors!)
- Posar a batre les clares amb el polsim de sal a la batedora kmix fins que es vegin marcades les varilles clarament.
- Afegir el sucre tamissat en dues o tres vegades sense deixar de batre. Deixar durant dos o tres minuts fins que quedi ferm.
- mentrestant, barrejar el vinagre amb la maizena i afegir al bol. Integrar i parar la batedora.
- Abocar la barreja damunt de paper seguint la forma del cercle. Allisar amb l’espàtula tot rebaixant una mica més el centra que les vores.
- Al forn durant 50-60 mins. Passat el temps, apagar el forn deixant la tarta a dins fins que sigui completament freda (una altra hora aprox). Quedarà forta per fora, d’un color avellana clar, i un cop freda baixa lleugerament. Atenció que es trenca, jo no he tret el paper de la base.

- Posar un bol i les varilles del batedor manual al congelador perquè sigui tot ben fred.
- Obrir la llauna de llet de coco i posar la part sòlida al bol refredat i reservar.
- Posar la part líquida en un cassó amb les maduixes congelades i la mel i coure a foc mig- baix fins que el líquid espessi i les maduixes es comencen a trencar. Quedarà gairebé com un coulis, quant més sucre (o mel), més espès.Treure del foc i deixar refredar.
- Muntar la nata de coco amb el batedor de mà fins que agafi consistència de nata. Extendre damunt la base de la tarta.
- Abocar el coulis per damunt i el que sobri en una salsera perquè cadascú afegeixi maduixes al seu gust.
