Aquest és el pastís que ha escollit en Lluís pel seu aniversari. L’he fet seguint la recepta del llibre de la Rose. Atenció: la propera vegada, cal fer-ne 2/3 de la recepta, o bé fer- lo en un motlle molt més gran.

Ingredients

La recepta dóna per un pastís enorme, millor fer 2/3 de les quantitats o bé tenirprevist que surten dos cheesecakes
Per la base
  • 80 grs d’Ametlles torrades
  • 50 grs Sucre de coco o panela o datils remullats
  • 10 grs Cacau en pols
  • 10 grs Oli de coco
Per la crema
  • 450 grs de formatge d’untar (una tarrina sencera i unes restes que tenia a la nevera) (1 tarrina de 350 grs)
  • 180 grs de sucre blanc (120 grs
  • 1 cullerada de farina de blat de moro (uns 8 grs) (5 grs)
  • 3 ous grossos sencers (2 ous)
  • 1 tarrina de crème fraîche (igual)
  • 1 brik de 500 ml de nata per muntar (280 ml)
  • El suc de d’una llimona (el suc de 1/2 llimona)
  • 1 1/2 culleradeta d’estracte de vainilla (1 culleradeta)

Procediment

  1. Encendre el forn a 175 graus i forrar el fons d’un motlle desmuntable amb paper sulfurat.
  2. Preoarar la base triturant tots els ingredients i fent una capa fina però compacta sobre el fons del motlle. Forrar per fora amb paper de plata doble i Reservar.
  3. Al bol de la kmix, posar-hi el formatge crema, el sucre i la maizena amb la barilla de muntar. Batre fins que quedi fi i totalment integrat.
  4. Afegir els ous un a un i integrar, recollint el que va quedant a les parets. Afegir la sal i la vainilla.
  5. En bol apart, posar tota la nata i el suc de llimona. En barrejar-ho quedarà més espès. Afegir llavors la crème fraîche fins a integrar.
  6. Afegir aquesta barreja al bol amb la crema de formatge. Integrar suaument amb una espàtula, just per unir.
  7. Escalfar aigua al foc i quan bulli, abocar dins un recipient més gran que el motlle per fer el bany maria (jo el motlle d’alumini gran). El millor és posar el motlle del pastís dins la safata o recipient i després omplir d’aigua.
  8. Al forn durant 40 mins a alçada mitja. Passat el temps, para el forn i deixar reposar dins durant 1 hora. Després deixar atemperar a fora i finalment deixar tota la nit a la nevera.