Ingredients

  • 1 kg de calamars nets i tallats en rodelles (rentats i eixugats)
  • 1 bossa d’escalunyes
  • 1 cap d’alls
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 fulla de llorer
  • 3 branques de julivert
  • Raig de vermut i raig de vi ranci
  • 750 ml de brou de peix

Com fer els calamars

  1. En una cassola de parets altes o tipus wok, saltejar les rodelles de calamar amb una mica d’oli (Les potes i les aletes les reservo per una altra recepta) fins que agafin un color una mica torradet. Reservar.
  2. A la mateixa cassola, sofregir amb un raig d’oli les escalunyes picades amb thermomix, a poc a poc i durant més de mitja hora, fins que quedin molt reduïdes i d’un color marró.
  3. Afegir cap d’alls tallat per la meitat, el llorer, el julivert tallat a juliana (reservar una mica pel final) i els tomàquets rallats. Deixar reduir.
  4. Quan l’aigua del tomàquet s’ha evaporat, tirar el raig de vi ranci i el vermut. Reduir fins que no faci olor d’alcohol, remenant.
  5. Ara afegir els calamars, integrar.
  6. Afegir el brou prèviament escalfat i deixar fent xup xup a foc mig durant 40-45 mins.
  7. Reposar durant un parell d’hores.
  8. Servir damunt d’unes mongetes del ganxet i amb el julivert restant per sobre.