Ingredients
- 1 kg de calamars nets i tallats en rodelles (rentats i eixugats)
- 1 bossa d’escalunyes
- 1 cap d’alls
- 2 tomàquets de pera
- 1 fulla de llorer
- 3 branques de julivert
- Raig de vermut i raig de vi ranci
- 750 ml de brou de peix
Com fer els calamars
- En una cassola de parets altes o tipus wok, saltejar les rodelles de calamar amb una mica d’oli (Les potes i les aletes les reservo per una altra recepta) fins que agafin un color una mica torradet. Reservar.
- A la mateixa cassola, sofregir amb un raig d’oli les escalunyes picades amb thermomix, a poc a poc i durant més de mitja hora, fins que quedin molt reduïdes i d’un color marró.
- Afegir cap d’alls tallat per la meitat, el llorer, el julivert tallat a juliana (reservar una mica pel final) i els tomàquets rallats. Deixar reduir.
- Quan l’aigua del tomàquet s’ha evaporat, tirar el raig de vi ranci i el vermut. Reduir fins que no faci olor d’alcohol, remenant.
- Ara afegir els calamars, integrar.
- Afegir el brou prèviament escalfat i deixar fent xup xup a foc mig durant 40-45 mins.
- Reposar durant un parell d’hores.
- Servir damunt d’unes mongetes del ganxet i amb el julivert restant per sobre.