Cocinando con mami

Blog de menjar familiar, saludable i fàcil de fer.

Les plantes del jardí

Aquest cap de setmana hem fet neteja al jardí, després de l’estiu. Hi havia alguns cadàvers i fa mesos que tenim uns testos grossos sense res, era el moment. Anoto aquí les plantes que hi hem posat perquè quan llenci les etiquetes ja no recordaré el nom, i per tant tampoc el que necessiten:

1. Chamaecyparis Pisifera

Necessita sol però també admet una mica d’ombra. Creix lentament i és resistent als canvis de temperatura. No hi ha gaire informació a internet sobre aquesta varietat.

2. Calluna vulgaris

Necessita molt de sol i tenir sempre humitat, o sigui que cal regar amb aigua sense calç sovint. Quan les branques amb flor s’assequen, cal tallar-les per sota de la flor, i això es pot fer a final de tardor o a final de primavera. Resulta que la infusió d’aquesta planta va bé pel ronyó … Més info aquí: http://plantayflor.blogspot.com.es/2008/12/calluna-vulgaris-brecina-arbusto-enano.html

Després de diverses setmanes, encara que ho aguantem prou bé:

3. Pensaments i Violes

Els hem posat amb la Calluna, a veure si hem encertat i requereixen el mateix pel que fa a sol i aigua.

Sembla ser que com a flor resistent per tot l’any, la Viola o pensament és el millor. Si tot va bé, tindrem flors tot l’hivern, i quan s’assequin, cal anar-les tallant perquè en surtin més. La terra ha d’estar sempre humida (perfecte, com l’altra!) pero ull que no es mullin els pètals perquè es podreixen. Per tant o bé cal plantar-ho a sota de plantes més altes o bé allà on no hi toqui la pluja directament (em sembla que allà on ho tenim és perfecte perquè hi ha un voladís).

4. Cyclamen mini

Sí, flors en ple hivern. Perfecte. Cal abonar cada 15 dies amb un adob ric en fòsfor (ja veurem què tinc a l’armari). Cal regar amb moderació i des de la base per evitar que es podreixin les flors i les fulles amb la humitat. Les fulles i flors que es vagin assecant cal retirar-les des de la base per evitar que malmetin tota la planta.

Ull: no tolera bé el sol directe! Em sembla que no anirem bé perquè la jardinera està a ple sol. Veurem quan de temps ens duren els mini cyclamens …

Estic netejant sovint les plantes per la part de sota que toca a la terra, perquè sí que he vist que es pudreixen las flors pansides i algunes fulles, i les trec abans que facin malbé tota la planta. De moment, anem aguantant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: