Plats combinats

Combinat de sopar complet ‘nolotires’

Menú aprofitament

Com indica el seu nom, es tracta d’aprofitar tot de cosetes que hi havia a la nevera, cap d’elles suficient per plat però tot junt forma un sopar. Consta de:

1. Carxofa amanida, tallada en juliana amb la mandolina de mà que m’he comprat als xinesos i que va de cine (prèviament remullada la carxofa en aigua amb unes gotes de llimona)

2. Verdures diverses, també en juliana quan es pot, amb sal i oli i 5 minuts al microones. En aquest cas, carbassó, pebrot, ceba i bròquil.

3. Les restes de la pizza barbacoa de la festa d’aniversari de la Sara, regenerada al forn de vapor.

4. Un ou a baixa temperatura, el quid el menú!

Això ha estat una lluita i ja ho vaig intentar el dia anterior i no va sortir. La idea és del llibre del Ferran Adrià “La cocina de la familia” que finalment m’he comprat. Allà diu que cal sumergir un ou amb closca a un bany d’aigua a 63 graus durant uns 40 minuts. Jo el que he fet és posar els ous en una safata de forn amb aigua i ho he posat a escalfar a 65 graus i he començat a compta els 45 minuts a partir que agafa la temperatura. Després n’he tret un i he vist que era cru, i els altres els he deixat uns minuts més però no he controlat quants …

Combinat amb els tres grups d’ aliments

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El menú està format per:

  • Amanida de llenties
  • Broqueta de gall d’ indi al curry
  • Cassola de formatge tipo provoleta i bolets

Vaig anar al corella amb la Sara i vaig comprar unes broquetes de gall d’ indi al curry boníssimes! Després al arrivar a casa la Sara i jo vam treure les cassoletes i vam començar a tallar un formatge que haviem comprat a la lleteria nova que és com una bola, ens van dir que es deia formatge bullit. També vem tallar uns quants xampinyons i vam anar col.locant files de formatge i files de bolets; i ho vam posar al forn. Mentrestant, el Paiou ja havia posat a fer les llenties i quan van sortir, mentre la Sara parava taula, vaig pensar que en comptes de fer llenties a palo seco faria amanida de llenties , i li vaig posar pera i tomàquet. Al final, quan el menjar ja estava a taula la Sara ha posat tots els plats com els de la foto 🙂

Combinat de peix: variat, ràpid i amb pocs estris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El menú consisteix en:

  • Filet de lluç a la planxa (només sal, oli i prebre)
  • Arròs integral amb salsa pesto
  • Espàrrecs a la planxa amb sals romesco (de pot, marca Ferrer)
  • Una mica de pa de coca salada del Crustó

No cal dir que l’arròs el fem a la olleta “arrossera”, vol dir que es fa sol, i mentre es fa, he posat a escalfar la planxa. Al mateix temps, he pelat les cues dels espàrrecs i els he posat al microones uns 7 min. i després, a la planxa (en un extrem), mentre que a l’altre extrem hi he posat el lluç, ja que gairebé triga el mateix el peix que els espàrrecs en torrar-se.

La salsa pesto la tenia feta i congelada en cubets, de manera que n’he posat un al damunt de l’arròs de cada plat i es desfà en un plis.

I finalment, la Sara ho ha decorat amb un raig de salsa romescu que li ha quedat la mar de bé.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s