Tenim el costum de posar la casa de Nadal el cap de setmana dels ponts, o si cau en cap de setmana, el primer de desembre. Aquest any, com que la idea que teniem era complicada, hem començat el 15 de novembre i aquest cap de setmana acabarem tota la decoració.

Pel que fa a l’arbre de Nadal, en tenim un dels xinos des de fa aproximadament 14 anys, que és més aviat esquifit (no d’alçada sinó que no és gaire frondós) i força incòmode de muntar i desmuntar. Aquest any vem decidir canviar-lo.

N’hem comprat un altre, més petit però més tupit, també dels xinos, que a la caixa diu “parece natural”.

I ara que ens hem aficionat tant al tema de les galetes, hem comprat un kit Wilton de talladors de galetes amb 18 formes diferents, totes de Nadal, i el que volem és que la decoració de l’arbre siguin galetes! Aquí el resultat:

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa recepta de les galetes és la que vàrem fer servir per Halloween, o sigui la de la Bea, pero como sempre, hi han canvis:

http://www.elrincondebea.com/2009/05/galletas-decoradas-i-la-masa.html

Els canvis que hem hagut de fer per manca d’ingredients són:

  • 250 gr. mantequilla a temperatura ambiente (tal qual, important que s’hi enfonsi el dit quan ho toquem)
  • 250 gr. azúcar glass (fet amb el thermomix en el moment)
  • 1 huevo XL a temperatura ambiente
  • 650 gr. harina tamizada (només teniem 400 grs. de farina i la resta hi hem posat farina integral normal!)
  • 1 chorrito de leche para ligar la masa (potser per la farina o potser perquè l’ou era més gran, només han calgut dues cullerades)
  • Aroma al gusto del consumidor (nosaltres estracte de vainilla)

Hem fet tot el proces de la massa i ha quedat realment fina i gens enganxosa. Hem fet les quatre parts i les hem deixat 5 horea a la nevera, estirades i entre els dos papers, i un cop passat aquest temps, hem començat a tallar i enfornar. Com que són més petites que les de halloween, han calgut escassament 10 minuts el forn, però no et pots despistar perquè desseguida es cremen. ATENCIÓ: les galetes les hem estirat amb l’anella grossa del corró.

Ara anem per la decoració

Volem fer galetes blanques, vermelles i verdes. La noia de “Alice” ens explica que els colors són molt fàcils de fer amb fondant blanc (que ens quedava que Halloween) i colorants alimentaris, però no el vermell, ja que no queda mai intens. Per tant, hem comprat el colorant “verde hoja” i un paquet de fondant vermell. Ens recomana més una marca que l’altra però he llençat l’envàs i no tinc el nom: la veritat és que el gust és boníssim i la textura va molt bé per estirar i colorejar.

El fondant l’hem estirat amb l’anella més petita del corró, assegurant-nos que quedi ben prim: amb això, la Sara s’ha fet tota una experta i al final, allò semblava una fàbrica, de tant organitzada que teniem la cadena.

Lo de tenyir el fondant de verd és de lo més senzill: cal estovar una bola del tamany d’una pilota de golf i fer-hi un forat al mig. Agafarem un palet del Sugoi i el sucarem al colorant: amb el que quedi impregnat al palet n’hi ha prou!. Ho recollim amb la massa i treballem fins que va quedant uniforme. Després estirem amb el corró, i si queden aigues, pleguem en tres i tornem-hi. Queda perfecte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cal tenir una mica de paciència i no començar a decorar fins que les galetes estiguin ben fredes; si he de dir la veritat, amb l’estrès que portàvem, no ha calgut esperar, perquè quan hem acabat d’enfornar (potser hem fer 5 tandes de forn), les primeres ja estaven més que fredes, ja que les hem anat posant damunt d’una reixeta. I així successivament. I durant quatre hores!!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’endemà, quan estàvem segures que el fondant estava ben dur, les hem decorat amb els rotuladors alimentaris: en tenim un de negre per les galetes vermelles  i les verdes, i un de daurat per les blanques. La Sara les ha fet totes diferents, no ha repetit cap dibuix.

Després les hem ficat dins bossetes de celofan i les hem penjat a l’arbre, cosa que mostro aquí:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA