OLYMPUS DIGITAL CAMERAAvui hem fet una recepta que ens va explicar la Pir l’altre dia a Andorra, i encara que hem de millorar la cocció, ens ha agradat molt la idea i ja he comprat una altra peça de costelles per repetir i corregir el tema del torrat.

Recorda molt les costelles barbacoa que es demana en Lluís al Fosters Hollywood, però amb més sa i més sucós.

Es molt fàcil: s’ha de comprar una peça de costelles de porc gairebé sencera. Nosaltres vem comprar el tros que hi havia a la carnisseria, feia 1 kg, i per tots quatre ha quedat un pèl justet. O sigui que per la propera, n’he comprat 1,300 kgs.

De primer, cal posar a la safata de forn una patata per persona tallada amb la mandolina a rodanxes com si fós per fer peix al forn. Ho salem i hi posem una mica d’oli d’oliva.

Ara preparem l’amanimenta de les costelles, que segons ens diu la Pir, és a base de mel, ketxup, oli, pebre i soja. A mi m’ha ha quedat una mica soso tot plegat, vol dir que n’hem de fer més quantitat. Doncs amb aquesta barreja, pintem la peça de costelles per les dues cares, i ho posem al forn.

Els temps van de la següent manera:

25 minuts al vapor, 15 minuts al Circosteam i 10 minuts al form amb aire pujant la temperatura a 220 graus.

Com deia abans, ens ha quedat molt tendre i sucós, també gustós, però la part “curruscant” és millorable. Crec que la propera vegada o bé cal invertir els temps (10 min Circosteam, 15 aire calent a tope) o bé aumentar la part d’aire calent, o bé fins i tot és possible posar-ho des del primer moment a Circosteam. Queda pendent esbrinar què és millor. Penso que no és un tema de temps global, les costelles estaven cuites, tendres i amb una textura bestial, i també les patates, però cal que quedi la crosta més torradeta.

I si a sobre les costelles són de porc ibèric, no t’explico!

Nota: la foto correspon al segon dia que ho hem preparat, posant-ho des del primer moment a Circosteam 20 minuts i altres 15 al forn amb aire a 220 minuts: molt torradet!