OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn primer lloc vem fer unes cupcakes decorades amb motius de Halloween per la venda solidària de pastissos de l’escola, encara que hi va haver discussió perquè un cop fets feien tan bona pinta que en Lluís no els volia vendre, i finalment només n’hem portat 5, la resta se’ls han fos.

La recepta és la de Cupcakes de vainilla de El Ricón de Bea, que potser és la millor recepta de cupcakes bàsica que mai hem provat de fer. La recepta diu que són “megacupcakes”, però la veritat és que amb els paperets especials de Halloween en forma de tulipa, en surten 12, just per fer el motlle sencer.

El frosting en canvi és el del llibre de Hummingbird Bakery, però cal dir que queda molt millor amb sucre glass comercial  (no queda tan bé si el fem amb el Thermomix).

Però par anar a can Peixos a sopar, hem fet un pastís de carbassa decorat amb una teranyina que ens ha quedat espectacular (l’hem decorat en Lluís i jo, amb un mosqueig important per part de la Sara):

OLYMPUS DIGITAL CAMERALa recepta del pastís és aquesta, però amb algunes coses a tenir en compte:

  1. La recepta està explicada per fer amb tres motlles petits, que fan les tres capes del pastís. I amb una quantitat de carbassa que no teniem, o sigui que hem fet 2/3 dels ingredients (en proporció a la carbassa que tenia al congelador) i tot en un motlle.
  2. El temps de cocció no sé quin ha estat exactament, pot ser que entorn a 50 min. i és millorable (l’he tret per punxar tres o quatre vegades, això no pot ser bo). Ha quedat menys esponjós del que crec que hauria de ser, però bo de gust.
  3. Hem tallat el pastís en dos cercles i hem marcat les parts amb el sistema dels escuradents. Al mig hi hem posat nata muntada perquè ens ha semblat que ens faltaria frosting per cubrir-lo tot, i en canvi de nata en sobrava
  4. L’hem decorat amb cream cheese frosting (també recepta de la Bea), queda bastant fi i cobreix imperfeccions. I n’hem guardat una part per tenyir-lo amb colorant negre, que dóna aquest color de teranyina tan lograt. La resta són confettis de Halloween.