Aquesta recepta és una variant de la recepta ‘Dorada a la japonesa’ del llibre del Ferran Adrià La cocina de la familia (pàgina 202).

Imatge

Ingredients per 3 persones:

  • Un llobarro d’un kg preparat en dos lloms nets.
  • Oli de sèsam
  • Un tronquet de gingebre fresc.
  • Si no hi ha gingebre, mig pebrot verd tallat en tires fines, un all en làmines i gingebre en pols.
  • 1/4 de porro (la part blanca) tallat en tires fines d’uns 5 cms.
  • Fulles de coriandre
  • Salsa de soja

Com organitzar-se:

De primer, posar els lloms de llobarro en una safata de forn amb sal i un petit raig d’oli, i posar a coure al vapor uns 10 mins (el llibre diu  12 minuts si són dorades de peça, segons el gruix del peix, cal vigilar que no es passi).

Mentre es fa el peix, tallem el porro en tires fines i d’uns 5 cms de llarg i reservem.

Per preparar l’oli aromàtic, posar en un cassó un dit d’oli de sèsam a temperatura mitja i hi posem el gingebre tallat a làmines per què n’agafi el gust i l’aroma. Si no tenim gingebre, fregim en l’oli el pebrot verd tallat en tires i al cap d’uns minut hi tirem l’all.

Quan està una mica ros però vigilant que l’oli no es cremi, és quan calculem que el peix ja estarà. Si hem fet gingebre, cal retirar-lo abans de tirar l’oli damunt del peix, en canvi, si hem fet pebrot i all, ho tirem tot junt.

Ara retirem el peix del forn i hi posem les tires de porro crues i les fulles de cilantro al damunt: tirem l’oli de gingebre pel damunt i veurem que “fregeix” el porro i les herbes. Si hem fet oli de pebrot, cal posar un polsim de gingebre en pols damunt del porro i després l’oli amb el pebrot i l’all al damunt. L’efecte és el mateix: veurem que l’oli ben calent cou el porro.

Ara hi tirem pel damunt un raig de soja i a taula!