Tortell de reis 2.0

Aquest any no vaig fer tortell de reis, perquè pocs dies abans havia fet un rus per postres i com que els convidats van portar un altre pastís, en va sobrar bastant. I resulta que es lleven els nois i diuen ‘no m’estàs dient que no has fet tortell de reis, no?‘. Doncs el cap de setmana, cau el tortell.

Tortell de reis 2.0

L’any passat vaig fer-lo seguint La Receta de la Felicidad, i va sortir estupend, aquest any la mateixa però amb alguns canvis i tot amb thermomix, o sigui molt més còmode.

Tortell de reis

Massa mare (en Lluís es posa dels nervis)

  • 70 grams de llet
  • 10 grams de llevat de pa
  • 130 grams de farina de força
  • 1 cullerada sopera de sucre.

Tot a dins del thermomix, barrejem a vel 6 fins que quedi unit. Quedarà una pasta com d’engrunes. Treure del vas i fer-ne una bola. Omplir el vas amb aigua tèbia i submergir la bola fins que suri i dobli el volum (una mitja horeta).

Sucre aromatitzat

Barrejar 120 grs de scre glass amb la ratlladura de mitja taropnja i mitja llimona (jo una llimona sensera perquè se m’han acabat les taronjes). També es pot fer pulveritzant sucre normal amb les pells dels cítrics a vel 8-9-10. Trobo a faltar la olor de la taronja.

Massa del tortell

Posar al vas del Th (ja hem retirat mla massa mare) els següents ingredients:

  • 60 grs de llet
  • 2 ous
  • 15 grs de llevat de pa, o sigui, la resta de la pastilla, que és de 25 grs.
  • 450 grs de farina de força
  • polsim de sal (ups, oblidat!)
  • Raig d’aigua de flor de taronjer (azahar), poc perquè a en Lluís no li flipa.
  • la bola de massa mare

Batre tot junt fins que es faci una bola a vel. 6 i després 3 mins a vel. Espiga. Quan s’atura, tornar a programar 3 mins a vel. Espiga i anem tirant pel forat 70 grs de mantega pomada en trossets fins que quedi unida.

I ja està! Ho deixem dins fins que surti per dalt (unes dues hores).

Quan la cosa ha llevat, fem boles de 70 grams i muntem els dos tortells en motlles de 20 i 25 cms, posant-hi un aro d’emplatar al mig. Pel gros calen 8 boles, pel petit 6. La tècnica de fer boles la domina la Sara a la perfecció, li he de fer un vídeo mentre ho fa que és la millor manera d’explicar-ho.

La novetat: eren les 10 de la nit, o sigui que paper de plàstic al damunt i a la nevera tota la nit.

L’endemà: encendre el forn a Circosteam a 180 graus. Mentrestant, pintar amb nata i decorar amb sucre humitejat perquè fagi roques i ametlla en làmines. La recepta diu que calen 20 mins de forn. Comprovat que amb 15 ès sufucient i probablement també aniria bé abaixar el forn a 170 ens posar-hi el tortell.

No es pot aguantar la olor que fa tota la casa!

Crema chantilly per omplir el tortell

Tortell de reis farcit de chantilly

  • 250 grs de nata líquida amb el 35% de matèria grassa mínim.
  • 50 grs de sucre glass
  • culleradeta de vainilla

Muntar la nata amb varilles. Quan comença a espessar, afegir el sucre poc a poc i l’estracte de vainilla. Acabem de batre amb el batedor de mà, així no es passa.

Tallar el tortell pel mig i posar-hi la crema amb mànega, en forma de flors. Hi col.loquem el rei i tapem. Aquest any li ha tocat a la Sara!

Tortell de reis farcit de chantilly

Val a dir que va quedar una bola i faig fer un brioixet que ha anat de perles per esmorzar amb Nutella!

IMG_5225

Anuncis

Quant a cocinandoconmami

Un blog per recordar alguns plats que han sortit espectaculars i després no recordo ni com ho he fet ni on ho he llegit ...
Aquesta entrada s'ha publicat en Bizcochos, decoracions, Invierno, Navidad, Panes, Postres i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s